vineri, 14 august 2009

Iisus Hristos - Cale către Cer

Iisus-cale catre cer Intrebare: "Este Iisus singura cale catre Cer?"

Raspuns: "In principiu sunt o persoana buna, deci o sa merg in Rai." "Bine, mai fac si fapte rele, dar fac mai multe fapte bune, astfel ca voi merge in Cer." "Dumnezeu nu ma va trimite in iad numai pentru ca nu traiesc conform Bibliei. Vremurile s-au cam schimbat!" "Numai persoanele cu adevarat rele precum cei care molesteaza copiii si criminalii merg in iad."

Acestea sunt modalitati de gandire foarte des intalnite printre oameni, insa adevarul este ca toti spun minciuni. Necuratul, stapanul lumii acesteia, a inoculat aceste ganduri in mintile noastre. Atat el, cat si toti cei care il urmeaza in caile sale, sunt dusmani ai lui Dumnezeu (1 Petru 5:8). Cel rau intotdeauna se deghizeaza intr-o persoana buna (2 Corinteni 11:14), insa detine controlul asupra mintilor celor care nu apartin lui Dumnezeu. "...a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acesta, ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu" (2 Corinteni 4:4).

Este o minciuna sa crezi ca Dumnezeu nu ia in considerare pacatele mici si ca iadul este rezervat “oamenilor rai”. Toate pacatele ne separa de Dumnezeu, chiar si numai o “mica minciuna nevinovata”. Toti oamenii au pacatuit si nici unul nu este suficient de bun pentru a ajunge in Rai pe baza meritelor proprii (Romani 3:23). Accesul in rai nu se bazeaza pe aceea ca faptele noastre bune ar depasi pe cele rele; in acest caz, toti am fi pierduti. "Si daca este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminterea harul n-ar mai fi har" (Romani 11:6). Nu putem face nimic bun pentru a ne castiga dreptul de a ajunge in rai (Tit 3:5).

"Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei care intra pe ea" (Matei 7:13). Chiar daca toti oamenii fac pacate, iar credinta in Dumnezeu nu mai este populara sau la moda, asta nu inseamna ca Dumnezeu va trece cu vederea aceasta. "Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre, in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii" (Efeseni 2:1-2).

Cand Dumnezeu a creat lumea, totul era perfect. Toate lucrurile erau bune. Apoi El i-a creat pe Adam si Eva si le-a oferit liberul arbitru astfel incat ei sa aleaga daca Il urmeaza sau nu pe Dumnezeu. Dar Adam si Eva, chiar primii oameni pe care i-a creat Dumnezeu, au fost ispititi sa nu se supuna lui Dumnezeu si au ales sa pacatuiasca. Aceasta i-a separat pe ei (si pe oricine s-a nascut dupa ei, inclusiv pe noi) de la o relatie apropiata cu Dumnezeu. El este perfect si de aceea nu poate avea de-a face cu pacatul. Ca pacatosi, noi nu am putea sa ne reabilitam prin noi insine. Dumnezeu insa a creat o cale prin care noi am putea fi uniti cu El in rai. "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16). "Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Iisus Hristos, Domnul nostru" (Romani 6:23). Iisus a venit pe pamant pentru a ne arata calea catre cer, si a murit pe cruce pentru ca noi sa nu murim. Dupa 3 zile de la moartea Sa, El a inviat din morti (Romani 4:25), demonstrand astfel ca este biruitor El Insusi asupra mortii. Astfel, El a refacut ruptura dintre Dumnezeu si oameni astfel incat oamenii sa poata avea o relatie personala cu Dumnezeu, iar noi trebuie numai sa credem aceasta.


"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos, pe care L-ai trimis Tu" (Ioan 17:3). Cei mai multi oameni cred in Dumnezeu, chiar necuratul crede. Insa pentru a primi mantuirea, trebuie sa ne intoarcem la Dumnezeu, sa dezvoltam cu El o relatie personala, sa renuntam la pacatele noastre si sa Il urmam. Trebuie sa ne incredem in Iisus cu tot ceea ce avem si in tot ceea ce facem. "...Neprihanirea data de Dumnezeu, care vine prin credinta in Iisus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce se incred in El. Nu este nici o deosebire" (Romani 3:22). Biblia ne arata ca nu exista nici o alta cale catre mantuire decat prin Hristos. Chiar Iisus spune, in Evanghelia dupa Ioan 14:6, "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine."

Iisus este singura cale catre mantuire pentru ca El este Singurul care poate plati pentru pacatele noastre (Romani 6:23). Nici o alta religie nu arata gravitatea pacatelor noastre si a consecintelor acestora. Nici o alta religie nu ofera plata definitiva a pacatelor pe care numai Iisus Hristos o poate oferi. Nici un alt “fondator religios” nu a fost Dumnezeu devenit om (Ioan 1:1,14) – singura cale ca o datorie infinita sa poata fi platita. Iisus trebuia sa fie Dumnezeu pentru a putea plati pentru datoria noastra. Iisus trebuia de asemenea sa fie om pentru a putea muri. Mantuirea este disponibila numai prin credinta in Iisus Hristos! “In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti” (Faptele Apostolilor 4:12).

Ai luat decizia de a-L accepta pe Iisus Hristos ca Mantuitor al tau ca urmare a ceea ce ai citit mai sus?

Un comentariu:

  1. Da, nu exista pacate mici si pacate mari, ci exista firea pamanteasca , care pacatuieste cu vorba, cu fapta , cu gandul si pentru asta a murit Hristos Domnul iubirii. O zi ferice si binecuvantare sa ai! Mi-a placut postarea...
    Te invit pe Hai la plimbare so sper sa gasesti ceva pe placul inimii tale.

    RăspundețiȘtergere